kosten dakdekker

Kosten dakdekker

Benieuwd naar de kosten van een dakdekker? De prijzen voor dakwerk lopen flink uiteen. Zo is een simpele dakreparatie relatief goedkoop, maar betaalt u voor een grote dakrenovatie juist een hoger uurtarief. Meer weten?

Start gratis offerteaanvraag

Op deze pagina leest u meer over de prijsopbouw van verschillende dakwerken. U krijgt meer informatie over de prijzen van dakbedekking en leest wat verschillende dakwerken kosten. Ook leest u hoe u gemakkelijk bespaart op de kosten van een dakdekker én of er nog een subsidie beschikbaar is. Besparen op de dakdekker kosten?

  Gratis offertes vergelijken
  Gratis – Vrijblijvend

  Kosten dakdekker per uur

  Een gemiddeld uurloon van een dakdekker ligt tussen de €35,- tot €45,-. Natuurlijk zijn de kosten van een dakdekker per uur volledig afhankelijk van de werkzaamheden die u laat uitvoeren. Voor klein kluswerk, zoals een dakreparatie, rekent een gemiddelde dakdekker vaak een lager uurloon. Dit kost ongeveer €35,- tot €40,-.

  Wilt u grotere dakwerken laten uitvoeren?

  De kosten voor een dakdekker liggen dan rond de €40,- tot €45,- per uur. Over het algemeen geldt: hoe meer ervaring de dakdekker heeft, des te hoger de kosten. Dat hoeft natuurlijk niet te betekenen dat een dakdekker met een lager uurloon minder kwaliteit aflevert.

  Uurloon dakdekker 2021

  Kosten dakdekker per uur

  €35,- tot €45,-

  (Kosten zijn gebaseerd op gemiddelde tarieven)

  Laag
  €35,- tot €40,- per uur

  Kluswerk, zoals een dakreparatie.

  Hoog
  €40,- tot €45,- per uur

  Nieuwbouw en dakonderhoud.

  Start nu de offerteaanvraag

  Wat kost een dakdekker per m²?

  Bij veel dakwerken rekent de dakdekker geen uurloon, maar een vaste prijs per m². Maar wat kost een dakdekker per m² nou eigenlijk?

  De kosten van een dakdekker per m² zijn afhankelijk van de werkzaamheden die u laat uitvoeren. Toe aan een dakreparatie? Houd dan rekening met dakdekker kosten rond de €150,- tot €350,- per m², afhankelijk van een hellend of plat dak.

  De dakdekker kosten voor een dakreparatie liggen rond de €75,- tot €100,- per m² voor een plat dak, en voor een hellend dak rond de €75,- tot €130,- per m². Wilt u dakonderhoud laten uitvoeren? De prijs van een dakdekker ligt in dat geval rond de €12,- tot €15,- per m².

  Kosten dakdekker per m²

  Klus Omschrijving Gemiddelde kosten per m²*
  Dakreparatie plat dak Zwakke gedeelte vervangen €250,- tot €300,- per m²
  Dakreparatie hellend dak Enkele dakpannen vervangen €150,- tot €350,- per m²
  Dakrenovatie plat dak Verwijderen van oude dakbedekking en laten plaatsen van nieuwe dakbedekking. €75,- tot €100,- per m²
  Dakrenovatie hellend dak Verwijderen van oude dakbedekking en laten plaatsen van nieuwe dakbedekking. €75,- tot €130,- per m²
  Dakonderhoud – Reinigen van dak en afvoeren van vuil
  – Dakinspectie
  – Schoonmaken en controleren dakgoten
  €12,- tot €15,- per m²

  * Let op: dit zijn gemiddelde kosten per m², inclusief arbeidskosten en btw.

  dakdekker kosten

  Dakbedekking prijzen

  Wie toe is aan een nieuw dak, heeft de keuze uit verschillende soorten dakbedekking. Wat kost dakbedekking? Voor een plat dak liggen de kosten voor een nieuw dak gemiddeld rond de €45,- tot €55,- per m². De prijzen voor dakbedekking op een hellend dak variëren van €50,- tot €120,- per m².

  De prijzen van de dakbedekking zijn natuurlijk afhankelijk van het gekozen soort dakbedekking.

  Wat kost dakbedekking voor een plat dak? Voor bitumen betaalt u ongeveer €45,- per m² en voor EPDM-dakbedekking liggen de prijzen rond de €50,- per m². Voor pvc of een groendak betaalt u ongeveer €55,- per m².

  Voor een hellend dak lopen de dakbedekking prijzen verder op. Standaard betondakpannen kosten slechts €50,- per m² en voor kleidakpannen lopen de prijzen op tot gemiddeld €60,- per m². Voor een rieten dak betaalt u ongeveer €100,- per m² en voor zinken dakbedekking liggen de kosten rond de €80,- per m². Vraag voor meer informatie een gratis offerte aan voor dakbedekking.

  Kosten dakbedekking plat dak

  Dakbedekking plat dak Gemiddelde kosten per m²* Levensduur
  Bitumen €45,- 25 jaar
  Pvc/kunststof €55,- 25 jaar
  EPDM €50,- 40 jaar
  Groendak €55,-** 60 jaar

  * De gemiddelde kosten zijn inclusief plaatsing en btw.
  ** Zonder de kosten voor een wortelbestendig onderdak (pvc of EPDM).

  Kosten dakbedekking hellend dak

  Dakbedekking hellend dak Gemiddelde kosten per m²* Levensduur
  Betondakpannen €50,- 30 jaar
  Kleidakpannen €60,- 50 jaar
  Leien €70,- 40 jaar
  Aluminium €75,- 50 jaar
  Zink €80,- 100 jaar
  Riet €100,- 40 jaar
  Koper €120,- 80 jaar

  * De gemiddelde kosten zijn inclusief plaatsing en btw.

  Wat beïnvloed de kosten van een dakdekker?

  De kosten per uur voor een dakdekker zijn afhankelijk van verschillende factoren. Allereerst speelt het soort dakwerk een rol. De kosten voor een dakdekker per m² liggen lager voor kleine dakwerken, zoals een dakreparatie. Voor grotere werkzaamheden liggen de kosten voor een dakdekker per m² een stuk hoger.

  Daarnaast worden de kosten voor een dakdekker per uur beïnvloed door de ervaring van de dakdekker, de locatie en de omvang van het project. Over het algemeen geldt namelijk: hoe groter het project, hoe lager de kosten die de dakdekker per uur rekent.

  Bovendien liggen de dakdekker prijzen vaak hoger voor specialistische dakwerken, zoals een dakreparatie in een rieten dak.

  dakdekker dakbedekking

  Tips om te besparen op dakdekker kosten

  Dakwerken kunnen flink in de kosten lopen. Gelukkig zijn er verschillende manieren om de dakwerker prijzen zo laag mogelijk te houden. Overleg eens met uw buren, of zij ook een nieuw dak willen.

  De belangrijkste tips om de dakdekker prijzen zo laag mogelijk te houden:

  • Vraag de dakdekker of een bouwvergunning noodzakelijk is: hier zitten extra kosten aan verbonden.
  • Vraag of uw buren ook dakwerken willen uitbesteden. Hoe groter de omvang van het project, des te lager de dakdekker prijzen.
  • Maak slim gebruik van subsidies. Misschien heeft u recht op een plaatselijke subsidie.
  • Kies voor een dakdekkersbedrijf bij u in de buurt en bespaar zo op de voorrijkosten.

  Welke subsidies gelden er?

  Op dit moment zijn er voor particulieren geen landelijke subsidies voor dakwerken. Als VvE is het nog wel mogelijk om een subsidie aan te vragen voor het aanbrengen van dakisolatie. Deze premie is alleen nog in 2019 geldig.

  Wel heeft u mogelijk recht op een plaatselijke subsidie. Er zijn gemeentes die een subsidie aanbieden voor het isoleren van uw dak. Dit controleert u gemakkelijk via energiesubsidiewijzer.nl.

  Geen recht op een subsidie? Als uw woning ouder dan 2 jaar is, dan profiteert u in ieder geval van een verlaagd btw-tarief. U betaalt slechts 9% btw over verschillende werkzaamheden, waaronder het aanbrengen van dakisolatie. Meer hierover leest u op belastingdienst.nl.

  Keurmerken dakdekker

  Op zoek naar een dakdekkersbedrijf? Let dan eens op of de dakdekkers beschikken over één of meerdere keurmerken. Als dit het geval is, dan weet u zeker dat het bedrijf voldoet aan strenge eisen omtrent kwaliteit, service en garanties.

  Een aantal belangrijke keurmerken voor dakdekkers zijn:

  • Vebidak: een brancheorganisatie die de kwaliteit garandeert van bitumen of kunststof dakbedekking.
  • Dakmerk: een keurmerk voor dakdekkersbedrijven gespecialiseerd in dakwerk op platte daken.
  • KOMO: dit keurmerk garandeert dat het bedrijf alleen kwalitatieve dakbedekking plaatst.
  • VCA: een certificaat voor dakdekkers die voldoen aan strenge eisen omtrent veiligheid, gezondheid en milieu.

  prijs dakdekker

  Gratis dakdekker offerte aanvragen

  Wilt u weten welke kosten een dakdekker hanteert voor het vernieuwen van een plat dak? Of juist benieuwd naar de dakdekker kosten voor bitumen-dakbedekking? Een dakdekker voert uw dakwerken snel en kwalitatief uit, wat uw wooncomfort verbetert.

  Besparen op de dakdekker kosten? Dat kan! Start nu de offerteaanvraag.

  Met het vergelijken van offertes bent u verzekerd van de beste arbeid tegen de laagste prijs! Vergelijk de verschillende prijzen en kies het dakdekkersbedrijf met het beste aanbod. Zo weet u zeker dat u niets te veel betaalt én bespaart u maar liefst 30% op de totaalprijs. Start vandaag nog met vergelijken, dit is gratis en zonder verplichting!

  Gratis offertes vergelijken