dakgoot vervangen

Dakgoot vervangen

Als een dakgoot beschadigd is, dan moet u deze laten vervangen. Of is een reparatie toch voldoende? Hoe u het ook wendt of keert, het is belangrijk de dakgoten te vernieuwen, zodat u geen last krijgt van vochtproblemen.

Op deze pagina leest u meer over de verschillende goten die u kunt laten plaatsen. Ook leest u meer over de gemiddelde kosten en mogelijke materialen.

Vul het offerteformulier in om een scherp geprijsde offerte te ontvangen van een ervaren dakdekker uit uw omgeving.

  Gratis offertes vergelijken
  Gratis – Vrijblijvend

  Wanneer dakgoot vervangen?

  Als uw dakgoot niet meer goed functioneert, dan heeft dit vervelende gevolgen. Zo kunnen er lekkages ontstaan, die zelfs de binnenkant van uw muren aantast. Om dergelijke problemen te voorkomen is het verstandig om de goot te vervangen. Er zijn een aantal dingen die aangeven dat het tijd is om een nieuwe dakgoot te plaatsen: wanneer u scheuren of barsten ontdekt, als de naden openscheuren of als de goot uitgedroogd is. Laat u de dakgoten volledig vervangen? Specialisten raden dan aan om ook direct de houten boeiboorden te vernieuwen. Zo heeft u in één keer een compleet nieuwe uitstraling die weer jarenlang meegaat!

  Welke materialen zijn er?

  Als u besluit de dakgoten te vervangen, dan heeft u de keuze uit verschillende materialen. Tegenwoordig zijn nieuwe zinken goten enorm populair vanwege de unieke eigenschappen van zink. Daarnaast heeft u de keuze uit onder andere kunststof, koper en aluminium.

  Op deze pagina vindt u meer informatie over de eigenschappen en de voordelen van deze materialen. De isolatiespecialist is u van harte van dienst om te adviseren welk isolatiemateriaal er geschikt is voor uw situatie.

  Zinken dakgoten plaatsen

  Zinken goten zijn al jarenlang enorm populair. Een zinken dakgoot heeft namelijk een aantal belangrijke voordelen: het is erg licht van gewicht en tegelijkertijd enorm sterk, het kent een lange levensduur en is relatief voordelig in aanschaf. Daar komt bij dat een zinken goot een unieke en karakteristieke uitstraling heeft die goed past bij veel verschillende type woningen.

  dakgoot kunststof plaatsen

  Kunststof dakgoten

  Een andere optie is een kunststof dakgoot. Nieuwe kunststoffen goten hebben als voordeel dat deze erg voordelig zijn en maar weinig onderhoud nodig. Wat veel mensen fijn vinden, is dat kunststoffen goten verkrijgbaar zijn in een breed aanbod aan kleuren. Doordat naadloze kunststoffen dakgoot een mogelijkheid is, wordt de kans op lekkages erg klein. Het nadeel is dat kunststof niet geschikt is voor een dak met een groot oppervlak.

  Dakgoot van koper

  Wilt u graag nieuwe dakgoten met een erg luxe uitstraling? Kies dan voor koper! Koper kent een gemiddelde levensduur van maar liefst 80 jaar en is daarmee enorm duurzaam. De prijzen van koper liggen iets hoger dan de prijzen van kunststof, maar gezien de langere levensduur bent u op de lange termijn een stuk voordeliger uit. Belangrijk om te weten is dat koper na verloop van tijd verkleurd, maar dit geeft juist die karakteristieke sfeer.

  Aluminium dakgoot

  Een aluminium dakgoot is een andere optie. Net als zink is aluminium een erg sterk en tegelijkertijd erg licht materiaal. Hierdoor is het erg geschikt voor daken met grote oppervlakken. Daarnaast is ook aluminium naadloos te plaatsen en is het bestand tegen corrosie. Aluminium kent een levensduur van ongeveer 25 jaar en is krasvast.

  Prijs dakgoot per meter

  Materiaal Gemiddelde prijs per meter * Eigenschappen
  Zink €30,- tot €50,- – Levensduur: 40 jaar
  – Fraaie uitstraling
  Kunststof €25,- tot €35,- – Levensduur: 25 jaar
  – Weinig onderhoud
  – Meerdere kleuren mogelijk
  – Naadloos
  Koper €40,- tot €45,- – Levensduur: 80 jaar
  – Exclusief materiaal
  Aluminium €30,- tot €55,- – Levensduur: 25 jaar
  – Naadloos
  – Krasvast
  * Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen een gratis en vrijblijvende offerte aan.

  Besparen op dakdekker voor het vervangen van dakgoten?

  Vraag een gratis en vrijblijvende offerte met scherpe prijs aan via het offerteformulier!

  Gratis offerte aanvragen

  Wat zijn de kosten voor het vervangen van de dakgoot?

  In de tabel hieronder vindt u een indicatie van de kosten voor nieuwe dakgoten. Het is belangrijk te weten dat u naast de materiaalkosten ook arbeidskosten betaalt. Hoeveel u voor het vervangen van de dakgoten betaalt is onder andere afhankelijk van de lengte van de goten, het materiaal en de prijzen die de specialist hanteert voor de werkzaamheden. Het plaatsen van een zinken goot kost ongeveer €800,- tot €1.300,-. Kiest u ervoor zelf het oude model te verwijderen, dan bent u iets goedkoper uit. Gemiddeld betaalt u dan €700,- tot €1.000,-.

  Prijzen voor het vervangen van uw dakgoten in 2021

  Werkzaamheden Gemiddelde kosten *
  Kunststof dakgoot laten plaatsen (incl. oude verwijderen) €700,- tot €1.200,-
  Kunststof dakgoot laten plaatsen (zelf oude verwijderen) €600,- tot €900,-
  Zinken dakgoot laten plaatsen (incl. oude verwijderen) €800,- tot €1.300,-
  Zinken dakgoot laten plaatsen (zelf oude verwijderen) €700,- tot €1.000,-
  **Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen een gratis en vrijblijvende offerte aan.

  Boeiboorden ook vervangen?

  De meeste specialisten raden aan om gelijktijdig ook de houten boeiboorden te vervangen, indien deze ook bijna aan vervanging toe zijn. De boeiboorden zijn de houten bakken die om de goten geplaatst worden. Dit beschermt het materiaal tegen weersomstandigheden en zorgt ervoor dat de stijl van uw woning onveranderd blijft. Wanneer u kiest voor nieuwe goten van zink of koper, dan doet u dit waarschijnlijk vanwege de unieke uitstraling. In dat geval is het niet nodig om ook houten boeiboorden te plaatsen. Door het vervangen van de goten en houten boeiboorden met elkaar te combineren worden alle werkzaamheden in één keer uitgevoerd. Hierdoor bent u vaak goedkoper uit en heeft u minder overlast van de werkzaamheden.

  Verschillende vormen

  Bij het vervangen van de dakgoot kunt u kiezen uit verschillende soorten. Populaire soorten zijn de bakgoot, de mastgoot, de kielgoot en de zakgoot. Deze soorten dakgoten zien er allemaal verschillend uit.

  Welke soort het meest geschikt is in uw situatie is onder andere afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren. Lees op deze pagina meer over de verschillende vormen van dakgoten.

  bakgoot vervangen

  Bakgoot

  Een bakgoot is te herkennen aan zijn rechthoekige vorm. De bodem van deze dakgoot is plat, Dit zorgt ervoor dat de bakgoot erg gemakkelijk schoon te maken is. Bakgoten zijn de populairste soort dakgoten in Nederland en België en zijn verkrijgbaar in diverse materialen. De meeste mensen kiezen ervoor om hun bakgoten af te werken met houten boeidelen maar dit is niet noodzakelijk.

  mastgoot plaatsen

  Mastgoot

  Een mastgoot komt in Nederland en België ook enorm veel voor. Deze is vergelijkbaar met de bakgoot, alleen heeft deze een halfronde vorm. Bij het vervangen bevestigt de vakman de mastgoot door middel van gootbeugels, daarom noemt men het ook wel de hanggoot. Deze is geschikt voor verschillende soorten gebouwen en wordt regelmatig gebruikt bij een rijtjeshuis. Mastgoten kunt u in verschillende materialen plaatsen: vooral zink, PVC en koper zijn populair.

  Kilgoot

  Een kilgoot is een speciale dakgoot die gebruikt wordt wanneer twee daken naar binnen gericht zijn. Kilgoten lopen schuin af, zodat het regenwater naar lagergelegen dakgoten stroomt. Met de installatie van een kilgoot voorkomt u de kans op een lekkage op het dak, omdat neerslag beter weg kan lopen. Daarnaast is het enorm onderhoudsvriendelijk. Door het brede aanbod aan materialen kiest u gemakkelijk iets dat bij uw eigen dakbedekking past.

  Zakgoot

  Wanneer de daken van twee woningen tegen elkaar aansluiten, dan plaatst men hier een zakgoot tussen. De zakgoot voert het water af, zodat er geen water op de dakbedekking blijft staan. Dit ziet u vooral terug bij een rijtjeshuis, of bij woningen in stadscentra die dicht bij elkaar staan. Overweegt u de zakgoot te vervangen, overleg dan met uw buren. Zij zijn net als u mede-eigenaar van de zakgoot, omdat deze bevestigd is aan beide huizen.

  Schakel een vakman in voor het vervangen en repareren.

  Vul het offerteformulier in voor een offerte met eerlijke prijs!

  Gratis offerte aanvragen

  Repareren of vervangen?

  Bij een beschadiging is een vervanging niet altijd noodzakelijk. In sommige gevallen voldoet een reparatie om grotere schade te voorkomen en de levensduur te verlengen. Het voordeel van een reparatie is dat de goot tijdens de werkzaamheden kan blijven hangen. Hierdoor bent u een stuk voordeliger uit dan wanneer u de oude dakgoten laat verwijderen en de nieuwe goot laat ophangen. Hoe de reparatie gedaan wordt is afhankelijk van het materiaal en de ernst van de schade. Een aantal reparatiemiddelen die specialisten gebruiken zijn kit, tape, bitumen of soldeer.

  Extra opties

  Kiest u ervoor om uw dakgoot te vervangen, dan heeft u tevens de mogelijkheid om te kiezen voor extra opties. Een optie die veel gekozen wordt is een bladvanger. Bladvangers zijn een soort dakgootbeschermers: de vakman plaatst een metalen raster in de goot. Deze houdt bladeren, takken en andere vervuiling tegen maar laat neerslag wel door. Hierdoor zijn dakgoten een stuk gemakkelijker te reinigen! Een andere optie zijn dakgootlampen. Met dakgootlampen of dakgootverlichting vergroot u de veiligheid omdat dit inbrekers afschrikt. Daarnaast benadrukt u hiermee alle mooie elementen van uw woning, wat ’s avonds voor een sfeervol geheel zorgt.

  Voordelen inschakelen dakspecialisten

  Zijn de dakgoten van uw rijtjeshuis intussen aan vervanging toe? Of wilt u de goten aan uw vrijstaande woning eindelijk eens vervangen? In beide gevallen is het raadzaam om hiervoor een dakspecialist in te schakelen. Allereerst gebeurt het vervangen van dakgoten op hoogte. Dit is geen probleem als u over de juiste gereedschappen en materialen beschikt maar meestal is dit niet het geval. Daarnaast is het belangrijk dat de dakgoten goed geplaatst worden om de kans op lekkages te verkleinen. De hulp van een dakspecialist heeft een aantal voordelen:

  • U bespaart uzelf een hoop tijd en energie.
  • U weet zeker dat de dakgoten goed geplaatst zijn.
  • U verkleint de kans op lekkages door een foute plaatsing.
  • Een dakspecialist geeft advies over een reparatie of vervanging.

  Bespaartips

  Wanneer u de dakgoten wilt laten vervangen, dan is het verstandig om een dakspecialist in te huren. Natuurlijk wilt u niet teveel betalen, daarom geven wij u graag een aantal tips om op de kosten te besparen.

  Allereerst is het verstandig te overleggen met uw buren, zeker bij een rijtjeshuis of twee-onder-een-kap woning. Als uw buren in een rijtjeshuis namelijk besluiten ook de dakgoten te vervangen, kunt u dit tegelijk laten doen door dezelfde dakspecialist. Vakmannen geven dan vaak een mooie korting.

  Andere manieren om te besparen zijn het zelf verwijderen van de oude goten en te kiezen voor een voordelig materiaal. Zorg er daarnaast voor dat de vakman overal gemakkelijk bij kan, haal bijvoorbeeld platenbakken weg bij de muur. Hierdoor verlopen de werkzaamheden sneller.

  prijs dakgoot vervangen
  Vrijblijvende offerte aanvragen!

  Schakel een specialist in!

  Heeft u al dagen of zelfs al langer last van een lekkende dakgoot en wilt u een nieuwe laten plaatsen? Dan bent u ongetwijfeld nieuwsgierig naar de prijzen. Vraag daarom een gratis offerte van een vakman uit uw regio aan via het offerteformulier. Door een specialist uit de omgeving te kiezen, bespaart u bovendien op de voorrijkosten. De dakgootspecialist vervangt vakkundig de oude dakgoten, repareert beschadigingen en geeft deskundig advies over uw mogelijkheden. En dat allemaal tegen eerlijke prijzen!

  U ontvangt spoedig een aanbieding van een specialist uit uw regio. Met een vakman bent u verzekerd van hoogwaardige kwaliteit en deskundige hulp!