dakdekker

Dakdekker

Een dakdekker voert allerlei werkzaamheden aan uw dak uit. Daarbij moet u denken aan het schoonmaken van de dakbedekking, het repareren van schade, het vernieuwen van het dak of het aanbrengen van isolatie.

Op deze pagina leest u alles over dakonderhoud, dakreparaties en de kosten van dakdekkers. Ook vindt u handige tips over hoe u een goede dakspecialist zoekt. Vind gemakkelijk en snel een goed dakdekkersbedrijf uit de buurt!

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvang eenmalig een aantal offertes, die u op uw gemak thuis vergelijkt. Zo ziet u snel welk dakdekkersbedrijf u het beste aanbod doet. Zo weet u zeker dat u niet te veel betaalt. De service is geheel gratis én vrijblijvend!

  Gratis offertes vergelijken
  Gratis – Vrijblijvend

  Waarom een dakdekker inschakelen?

  Heeft u dakschade aan uw pannendak? Het repareren en bedekken van daken is een specialistische klus. Daarom is het altijd verstandig om een expert in te schakelen, in plaats van zelf de ladder op te klimmen.

  Waarom een professionele dakdekker inschakelen?

  • Dakdekkers beschikken over veel kennis en ervaring. Een erkende dakdekker heeft een intensieve opleiding gevolgd en laat zich regelmatig bijscholen.
  • U hoeft zelf geen ladder op te klimmen.
  • Met een vakman bent u verzekerd van kwaliteit. Zij gebruiken ook enkel goede materialen.
  • Een expert heeft ervaring met alle daktypes en kan u goed adviseren over de beste keuze voor uw situatie.

  dakdekker inschakelen

  Wat kost een dakdekker?

  Dakdekkersbedrijven rekenen in de meeste gevallen een uurtarief. Over het algemeen geldt: hoe ingewikkelder de klus, hoe hoger het uurloon. Zo kost een dakdekker voor kleine klusjes gemiddeld €25,- tot €35,- per uur.

  Wil je een nieuw dak laten leggen?

  Dan moet je rekening houden met een uurloon van €30,- tot €45,- per uur. Voor sommige klussen rekenen dakdekkers een vast prijs. Zo kost de dakreparatie van een plat dak gemiddeld €275,- en die van een hellend daktype tussen de €150,- en €350,-.

  In de volgende prijstabellen vindt u een handig overzicht van verschillende richtprijzen. Wilt u weten wat een dakdekker in uw regio per uur kost? Vergelijk gratis offertes ! Deze service is geheel vrijblijvend, u zit nergens aan vast.

  Uurtarief dakdekker

  Werkzaamheden Uurtarief*
  Onderhoud €30,- tot €40,- per uur
  Kluswerk €25,- tot €35,- per uur
  Nieuw dak leggen €30,- tot €45,- per uur

  *Dit zijn gemiddelde uurtarieven. Vergelijk gratis offertes van dakdekkers uit de regio.

  Bij sommige klussen rekenen dakspecialisten een vaste prijs. In de volgende prijstabel vindt u prijsvoorbeelden van verschillende dakklussen.

  Prijzen dakwerken

  Dakonderhoud (inclusief inspectie) Gemiddelde prijs per m²*
  Dakonderhoud (inclusief inspectie) €18,-
  Dakreparatie plat dak €275,-
  Dakreparatie hellend dak €150,- tot €350,-
  Dakrenovatie plat dak €75,- tot €100,-
  Dakrenovatie hellend dak €75,- tot €130,-

  * Let op: hierbij gaat het om richtprijzen incl. btw, arbeidskosten en materiaal. Vraag gratis offertes aan om te besparen.

  Lees hier meer over de kosten van dakdekkers of de kosten van een dakreparatie.

  Erkende dakdekker gezocht tegen een gunstige prijs?

  Vergelijk offertes en bespaar op de kosten!

  Gratis offertes vergelijken

  Wat doet een dakdekker?

  De werkzaamheden van dakdekkers zijn zeer divers. Zo bouwen zij niet alleen daken, maar onderhouden ze deze ook met bijvoorbeeld een reparatie of een schoonmaakbeurt.

  Waar schakelt u onder meer een dakdekkersbedrijf voor in?

  • Onderhoud: Het is verstandig om uw dak regelmatig te onderhouden. Zo zorgt u ervoor dat uw dak zich in topconditie bevindt. Eventuele gebreken worden tijdig opgespoord door de specialist, waardoor u hoge reparatiekosten voorkomt.
  • Renovatie: Als de levensduur van uw dakbedekking verlopen is, is het tijd om onderdelen te vernieuwen. Ook kunt u het hele dak laten vernieuwen.
  • Reparatie: Bij een defect aan uw dak is een dakdekker snel ter plaatse voor een vakkundige reparatie.
  • Inspectie: Bij een inspectie stelt de vakman de conditie van uw dak vast en speurt hij eventuele gebreken op.
  • Reiniging: Een schoon dak ziet er niet alleen mooi uit, het laten verwijderen van vuil zorgt er ook voor dat uw dakbedekking langer meegaat.
  • Isolatie: Omdat warmte stijgt, is het dak een uitstekende plaats om uw woning extra te isoleren.
  • Lekkage verhelpen: Bij een gat in uw dak komt er snel een vakman langs die de schade repareert. Zo voorkomt u verdere waterschade.
  Handig! Meer informatie over:
  Dakbeschot
  Panlatten

  Dakdekker zoeken: waarop letten?

  Wanneer u offertes gaat vergelijken, let u natuurlijk op de prijs. Maar het is verstandig om op meerdere dingen te letten.

  Zo is het bijvoorbeeld belangrijk dat de prijsafspraken duidelijk op papier staan. Daarnaast is het verstandig om op keurmerken en de garantievoorwaarden te letten. Dat een dakdekker geen keurmerk heeft, zegt niet over de kwaliteit. Maar wanneer u kiest voor een dakdekker met keurmerk, weet u zeker dat u goede service krijgt.

  Waar kunt op letten bij het vergelijken van offertes?

  • Duidelijke prijsafspraken
  • Aanwezige keurmerken
  • Garantie en voorwaarden
  Wilt u meer weten? Lees dan verder op deze pagina.

  1. Vaste prijs of uurtarief?

  In de meeste gevallen spreekt de dakdekker een uurtarief met u af. Vooral bij kleine klussen kan hij goed inschatten hoeveel tijd hij hiermee bezig is. U weet van tevoren ongeveer hoeveel u moet betalen.

  Wanneer een vaste prijs afspreken?

  Zeker bij grotere klussen is het verstandig om een vaste prijs af te spreken. Daarbij moet u denken aan een dakrenovatie of het aanbrengen van isolatie. U weet dan van tevoren precies wat u moet betalen en de prijs wordt niet hoger wanneer de klus iets langer duurt.

  dakdekkers

  2. Dakdekker keurmerk

  Bij het vergelijken van offertes is het verstandig om naar keurmerken te kijken. Heeft een dakdekker een keurmerk? Dan weet u zeker dat u goede kwaliteit én service krijgt.

  Er zijn drie bekende keurmerken voor dakdekkers- en dakmaterialen:

  • Het KOMO-keurmerk geldt zowel voor de specialist als voor gebruikte materialen. Op komo.nl vindt u meer informatie.
  • Het kwaliteitskeurmerk Dakmerk van de Nederlandse Dakdekkers Associatie garandeert maximale zekerheid van kwaliteit. Bovendien krijgt u 10 jaar garantie. Meer weten? Kijk op dakmerk.nl en nda.nl.

  3. Garantie en voorwaarden

  Hoewel dakdekkers altijd kwaliteitswerk leveren, kan er natuurlijk iets fout gaan. In dat geval is het fijn om garantie te hebben. Maak van tevoren met uw dakdekker goede afspraken over de garantie. De meeste dakdekkers geven 10 jaar garantie op de materialen en de werkzaamheden.

  Hoe zit het met de voorwaarden?

  Kijk bij het offertes vergelijken goed naar de voorwaarden. Hoe snel doet het dakdekkersbedrijf over uw klus? Wanneer hebben ze tijd voor u? Zo kiest u de dakdekker die het best bij uw wensen past.

  Betaalbare dakdekker in de buurt gezocht?

  Vergelijk gratis offertes en bespaar op de prijs!

  Gratis offertes vergelijken

  4. Dakdekker in de buurt

  Heeft u een dakdekker nodig? Dan is het altijd verstandig om een dakdekker uit de buurt in te schakelen. Waarom? Naast arbeids- en materiaalkosten rekenen dakdekkersbedrijven ook vaak voorrijkosten. Door een dakdekkersbedrijf uit de buurt te kiezen, zorg je ervoor dat die voorrijkosten zo laag mogelijk zijn.

  Het voordeel van onze offerteservice is niet alleen dat u altijd een goedkope dakdekker vindt, deze dakdekkers zijn allemaal werkzaam in uw regio. Door de offerteservice te gebruiken, houdt u de voorrijkosten zo laag mogelijk.

  5. Algemene dakdekker of specialist nodig?

  Dakdekkers hebben allemaal veel ervaring met verschillende soorten daken en dakbedekking. Voor de meeste klussen schakelt u dus een algemene dakdekker in. Bij algemene klussen moet u denken aan alle werkzaamheden rondom een pannendak of een plat dak met bijvoorbeeld bitumen, EPDM of pvc dakbedekking.

  Wanneer u andere dakbedekking dan pannen of bitumineuze bedekking wilt of heeft, schakelt u beter een specialist in. Dat is bijvoorbeeld verstandig bij een metalen dak of een groendak.

  Heeft u een rieten dak? Dan schakelt u altijd een specialist in. Het bedekken, repareren en reinigen van rieten daken is namelijk echt vakwerk, waarvoor specialisten een opleiding hebben gevolgd.

  Met een erkende dakdekker weet u zeker dat u goede service krijgt én uitstekende kwaliteit van de dakwerkzaamheden.
  dakdekker nodig

  Dakdekker nodig? Gratis offertes vergelijken!

  Wilt u uw dak laten reinigen? Is uw dakbedekking aan vernieuwing toe? Of heeft u last van een vervelende daklekkage? Er is altijd een betaalbare dakdekker in de buurt die snel bij u langs kan komen voor uitstekende dakservice.

  Schakel altijd een vakman in. U bent dan verzekerd van de beste kwaliteit en u hoeft zelf niet een ladder op te klimmen.

  Start gratis offerteaanvraag!

  Deze offerteservice is geheel gratis én vrijblijvend. U vindt altijd een dakdekker uit de buurt die aan uw wensen voldoet. Bovendien weet u door te vergelijken zeker dat u niet te veel betaalt!

  Gratis offertes vergelijken